Biblioteca municipal Pere Casaldàliga

Informació general


La Biblioteca Pere Casaldàliga és un servei públic municipal democratitzador en l’accés a la informació i la cultura, que té com a missió  fomentar la lectura i promoure activitats per al desenvolupament personal i col·lectiu dels habitants de Balsareny.

Com a referent cultural del poble és un espai de relació, intercanvi i creació, obert a la participació ciutadana. Treballa per la conservació i difusió del patrimoni documental local.

Té com a visió arribar a tota la població fent èmfasis en la població més vulnerable. Incrementar la utilització de plataformes digitals i promoure accions que fomentin la lectura, la creativitat i el desenvolupament personal.

La Biblioteca Pere Casaldàliga treballa de forma coordinada amb l’Escola de primària Guillem de Balsareny, la Llar d’Infants Sant Marc, la Residència d’avis Casal Verge de Montserrat, el Casal de la Gent Gran ‘Els Ametllers’, la Fundació AMPANS, així com diferents regidories de l’Ajuntament de Balsareny i altres entitats.

L'equipament


Situada en el carrer del Nord, 3, la biblioteca disposa de 337 m² útils repartits en dues plantes. Té un aforament per 250 persones.

L’equipament està distribuït en dues plantes. La planta baixa està formada per la recepció, la sala infantil, la zona d’ordinadors, la zona de diaris i revistes i la zona de lectura. També hi trobem el servei d’accés a internet i ordinadors.  A la primera planta trobem espai d’estudi i els llibres de coneixement.

A més a més del fons general (consultable a aladi.diba.cat), la biblioteca disposa d’un fons local i el fons especial ‘Racó Pere Casaldàliga’ que inclou la bibliografia del bisbe fill de Balsareny i documents dedicats a la seva figura i el seu pensament. També disposa d’un arxiu fotogràfic cedit per entitats i particulars balsarenyencs.

Història


La Biblioteca té més de 55 anys d'història. Va ser inaugurada el 26 d'abril de 1964, en un edifici de la Caixa de Manresa del carrer del Nord de Balsareny. L'any 1992 es traslladà a l’edifici actual, situat al número 3 de mateix carrer Nord.

L’any 2004 adopta el nom de Biblioteca Pere Casaldàliga a través de l’aprovació del canvi de nom aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Balsareny.

La Biblioteca Pere Casaldàliga treballa de forma coordinada amb l’Escola de primària Guillem de Balsareny, la Llar d’Infants Sant Marc, la Residència d’avis Casal Verge de Montserrat, el Casal de la Gent Gran Els Ametllers, la Fundació AMPANS, així com diferents regidories de l’Ajuntament de Balsareny i altres entitats.

Darrera actualització: 15.05.2024 | 10:53
Darrera actualització: 15.05.2024 | 10:53