Sant Ramon de Sobirana de Ferrans

A la carretera de Súria, en un petit serrat que domina la vall de Ferrans, i construïda durant el s.XII, trobem una altra peça arquitectònica interessant, restaurada amb gran encert

L'església de Sant Ramon, actualment desafectada, és una antiga parròquia; d'estil romànic tardà, forma un sol cos amb la masia de Sobirana, de la qual pren el nom. De dues naus, fou reformada al s.XIII, quan es va bastir el campanar. El 1979, després d'una restauració, fou beneïda i restablerta al culte.

És visible de la carretera estant. Cal demanar la clau als propietaris del mas Sobirana..

La planta d'aquesta església, composta de dues naus, és quelcom excepcional tant a Catalunya com a fora. Les dues naus són completament independents i sols una arcada permet de passar de l'una a l'altra.

Un dels elements més interessants del temple és constituït pel portal d'entrada obert al mur de migjorn. Aquest portal és format per tres arcs de mig punt en degradació fets amb dovelles de mides regulars. La decoració del portal meridional és també interessant per la seva senzillesa tant arquitectònica com escultòrica.

Esglesia Romanica De Subirana - 08660 Balsareny - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 17.09.2019 | 11:08