Balsareny

Balsareny
 • MIDA DEL TEXT + = -

11:39  |  23/01/2020

Data i hora oficial

El temps

Escola de Música

                        Logo EMM

Qui som

L’Escola de música de Balsareny és un servei públic municipal que té com objectiu  la sensibilització, educació i el cultiu en el gust i l’afició per la música.

Ens definim com a Escola Municipal de Música d'ensenyament no reglat, laica, democràtica i catalana.

L'escola orientarà la tasca escolar de cara a potenciar les capacitats personals que permetin l'alumne gaudir d'un nombre ampli de situacions musicals.

L'escola educarà en el pluralisme i els valors democràtics, acceptant la pluralitat d'opcions de cultures musicals que conviuen al nostre entorn, la tolerància, integrant el major nombre possible de músiques diverses.

El català és la llengua vehicular i d'aprenentatge a l'escola.  Es posarà un èmfasi especial en l'ús correcte de la terminologia específica musical en català.

 

On som

 Al primer pis d’un edifici situat al bell mig del poble hi tenim l’escola Municipal de Música.

Plaça Ricard Vinyes

 

 

Objectius generals

 • Desenvolupar la sensibilitat musical i estètica que permeti comprendre, interpretar i gaudir la música.
 • Apreciar la importància de la música com a llenguatge artístic i mitjà de comunicació social.
 • Adquirir l´hàbit d'escoltar música.
 • Tenir la disposició necessària per a integrar-se en un grup i experimentar i compartir vivències per mitjà de la pràctica musical.

 

Oferta formativa

 • Sensibilització 
 • Iniciació
 • Llenguatge musical 
 • Pràctica vocal
 • Conjunt instrumental
 • Informàtica musical
 • Pràctica instrumental 

 

Sensibilització

La formació musical esdevé, des de les primeres edats, un element de gran importància per al desenvolupament de les capacitats creatives i de socialització. A través de sessions en grup on s’experimenta amb la pràctica musical en primera persona i amb la manipulació del fet musical amb el propi cos, es desenvolupen les primeres competències bàsiques. L’objectiu d’aquest bloc és  posar  les bases que permetin a l’infant  relacionar-se amb la música al llarg de la vida, ja sigui com a intèrpret o com a participant en un esdeveniment musical.

 

Iniciació 

Ofereix als nens i nenes a partir de 6 anys la possibilitat de fer música des de la pràctica instrumental i l’experimentació activa. Es potencia el treball cooperatiu i en equip de manera lúdica, mitjançant estratègies didàctiques de qualitat, alhora que es segueixen desenvolupant les competències musicals bàsiques.

D’aquesta manera l’aprenentatge esdevé motivador i es construeix entre tots.

 

Llenguatge musical

Programa adreçat als alumnes a partir dels 8 anys i organitzat en diferents nivells. L'objectiu és assolir les habilitats bàsiques amb una metodologia fonamentada en la pràctica.

 

Pràctica vocal

Adreçat a tots els alumnes de l'escola. L'escola organitza cada curs quatre corals per edats on es practica un repertori atractiu que proposen conjuntament alumnes i professors. Cada coral disposa d'un professor de cant i un professor de piano que s'encarrega de l'acompanyament.

 

Conjunt instrumental

Els alumnes d'instrument poden formar part de conjunts instrumentals per tal de compartir la seva experiència interpretativa.

 

Informàtica musical

Programa adreçat als alumnes a partir dels 10 anys que vulguin iniciar-se en les tècniques d'enregistrament sonor.

 

Pràctica instrumental

La pràctica instrumental és l'aspecte més important i atractiu de l'aprenentatge musical. Els instruments que  l'escola ofereix són:

Piano

Flauta travessera

Guitarra clàssica

Guitarra elèctrica

Bateria

Baix elèctric
La veu
Batucada
Percussió Corporal
Violí

 
       

       

 

 

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA