Noves mesures per fer front a la COVID

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 00:00

Noves mesures per fer front a la COVID aplicables a partir d'avui i fins al 28 de març de 2021


S'ha publicat al DOGC la resolució que modifica algunes de les mesures vigents per contenir la COVID-19 i que entraran en vigor a partir de dilluns, 15 de març. La resta de mesures es mantindran fins al 28 de març. 
 

- Mobilitat

Es permet que les persones que integren la bombolla de convivència es desplacin a una comarca diferent de la que resideixen habitualment.

- Àmbit comercial

Els establiments comercials poden obrir tota la setmana:

- Els que no superin els 800m2, amb un 30% d’aforament.

- Els més grans de 800 m2, si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i aforament al 30%.

- Els mercats no sedentaris i les fires de mercat, amb una reducció al 30% de l’aforament.

- En hostaleria i restauració: El servei només es pot dur a terme de les 7:30 hores a les 17:00 hores

- Àmbit esportiu

Es poden jugar les competicions federades per als menors de 16 anys.

A excepció de les d’àmbit estatal i internacional (de futbol i bàsquet) de caràcter professional, la resta de competicions permeses es podran desenvolupar amb públic, limitant l’aforament al 50% en instal·lacions i equipaments a l’aire lliure, amb un màxim de 1.000 persones, i al 30% en tancats, amb un màxim de 500 persones o de 1.000 persones si hi ha condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades.

- Àmbit cultural

Als locals i els espais com teatres, cinemes i auditoris es poden fer altres activitats extraordinàries com gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals.

Es poden reprendre les activitats de cultura popular i tradicional a l’aire lliure en un espai perimetrat i estàtic o en espais tancats, amb ventilació, control d’accessos i limitació d’aforament.

- Àmbit lleure i oci

- Es reprenen les activitats de lleure inclusives dirigides a persones amb discapacitat, en grups màxims de sis persones.

Les altres mesures ja vigents es mantenen, com el toc de queda, que continuarà com fins ara, de 22h a 6h. Aquestes noves mesures i les prorrogades tindran una vigència de 14 dies, fins al 28 de març inclòs.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 11:00